Een Britse trenchmap met aanduiding van de situatie op 1 April 1917. Blauwe lijnen stellen de Britse loopgraven voor, de rode lijnen zijn Duitse loopgraven en andere structuren (links).
Deze Britse kaart toont de situatie van 7 juli 1918. Toen was het terrein opnieuw in handen van de geallieerden. Je ziet er een spoorwegstation (Huddleston station) en twee kampen (Cable Camp & Huddleston Camp)

Het terrein werd op 22 april 1915 tijdens de eerste grote gasaanval in de geschiedenis (de eerste dag van de Tweede Slag van Ieper), grotendeels veroverd door de Duitsers, de 22ste Reserve Divisie van het Duitse 4de Leger. De plaats werd toen het nieuwe Noordelijke eindpunt van de gekrompen Ieperboog.
Het terrein werd vanaf dan versterkt met loopgraven en prikkeldraadversperringen en bleef de frontlinie tot 31 juli 1917, toen de geallieerden de Derde Slag van Ieper inzetten. De exacte ligging van de loopgraven veranderde wel nog in de loop van die twee jaren, kleine segmenten werden soms bijgebouwd of raakten in onbruik. De evolutie hiervan kon gereconstrueerd worden aan de hand van loopgravenkaarten en luchtfoto’s.